onsdag 20. februar 2013

Plommekake


Ettersom syltetøyprosjektet gikk så bra forleden har jeg nå en kilo plommer jeg må finne noe morsomt å bruke til. Junior hjelper meg å gjøre et godt innhugg i haugen, men jeg tenkte jeg skulle bake en kake i tillegg. Det er helg, det er sol, og det er tid for høstkos, så da må jo plommekake være en vinner? 
Jeg har ingen oppskrift på plommekake, så jeg rører i hop en selv ut i fra et par andre oppskrifter jeg har, inspirert av blant annet eplekake.

Altså:
150 gram mel (jeg brukte 100 g hvetemel og 50 g fin sammalt rug)
30 gram palmesukker
30 gram sukrin
10 dråper stevia
(dette kan erstattes med 100-150 gram sukker)
150 gram smør
2 egg
3-4 plommer
1 ts vaniljepulver (vaniljesukker kan også brukes)
1 ts kanel 
litt brunt sukker (kan byttes ut med palmesukker)

Det tørre (unntatt det brune sukkeret) blandes. Smøret smuldres i den tørre blandingen.


Tilsett så eggene ett og ett og rør inn. 
Ha røra i en liten rundform (20 cm) som er smurt og dekket med bakepapir i bunnen. Skjær plommene i biter, fjern steinen og dytt bitene nedi røra. Avslutt med å strø brunt sukker på toppen. 



Stekes i ovnen på 180 grader i 40-50 min, til den er gjennomstekt. Sjekk med en tannpirker om den er ferdig. La kaken avkjøles litt i formen, og skjær gjerne rundt kanten med en skarp kniv så den synker jevnt og løsner lett når du skal ha den ut. 

Nytes fersk, helst lun, med en gooood klatt vaniljekrem til :) 

Meget god kombinasjon! Søt kake, syrlige plommer og en rund, god vaniljekrem :) Nam nam! Ikke glem å sende rundt kaken en gang til - hvis det er noe igjen.

1 kommentar:

  1. Play casino - No.1 for the Casino Guru
    No longer have the opportunity to novcasino go to the casinos or read the reviews of the slots you love. But they're not always septcasino the same. 바카라 사이트 Sometimes sol.edu.kg you have a new online

    SvarSlett