onsdag 6. februar 2013

Ostekake II - the mighty New York Cheesecake


Dette er et monster av en kake. Virkelig. Ostekakenes King Kong. Det er den eneste gangen jeg har kjøpt 6 bokser Philadelphia ost på en handlerunde i butikken. Men selv om det er mye ingredienser, og selv om den tar forholdsvis lang tid å lage, er det SÅ verdt det!

Og - selvsagt - lavkarbo :)  Kaken metter mange munner, og hvis du klarer å dele den i så lite som 12 stykker skal det visstnok være ca 5 karber i et stykke. Men - jeg sier lykke til - det skal godt gjøres å spise et så stort stykke.
Oppskrift igjen hentet fra den geniale siden til lavkarbo.no, og endret litt etter min egen smak ;)

Bunn:
ca 2,5 dl finmalte mandler
1 ts kanel
4 ts sukrin
2 ss smeltet meierismør
1 eggehvite av et stort egg
Forvarm ovnen til 175 grader. Dekk bunnen i en 20-22 cm springform med bakepapir og smør papiret.
I en middels bolle blandes mandelmel, kanel og sukrin. Hell så oppi smøret og bland godt.
I en liten bolle, pisk eggehviten til den er stiv og ha i mandelblandingen. Bland til det er en seig deiglignende masse. Trykk deigen ut i bunnen av formen og stek i 10-12 minutter til den er lett gyllen. Avkjøl.
Øk så ovnstemp til 260 grader (ja, 260 grader!).



Fyll:
1.1 kg kremost (5 1/2 pk. Philadelphia a 200 gram)
ca 1,5 dl (en halv boks) seterrømme
1 dl sukrin
1 ts stevia
2 ts friskpresset sitronsaft
2 ts vanilje ekstrakt
en klype salt
2 store eggeplommer
6 store egg

 I mixer eller stor bolle, visp kremost til myk og jevn masse. Ha oppi rømme, søtstoff, sitronsaft, vanilje og salt - og bland godt. Ha først oppi eggeplommene og bland sammen, så eggene, - et om gangen. Bland godt mellom hvert egg, og skrap ned kanten med en slikkepott etterhvert som du pisker sammen.

Sett springformen på en dekket bakeplate eller langpanne. Hell røren oppi formen. Stek i 5 min på 260 grader.
Reduser så varmen til rundt 95 grader og stek videre i 1 1/2 time. NB: IKKE åpne stekeovnsdøren i steketiden!! Når den er ferdig skal den være lett gyllen oppå -  og vil fortsatt være skjelven når den tas ut.



Løsne rundt kanten av formen med en skarp kniv så kaken synker jevnt. Sett den så til kjøling.

Kaken bør kuttes med en varm, skarp kniv for å få rette, pene stykker. Serveres med hjemmerørte jordbær.

Det er bare ett ord å si om denne kaken: MMmmmmmmmmmgaaaaaahhhhh.....

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar