onsdag 6. februar 2013

Surf'n'turf'n'bird


Dette er en skikkelig godbit! En salat som metter godt, smaker nydelig og samtidig er sunn. Er det mulig? Ja det er det! 

Her kan du bruke ferske reker, om du har, eller sånne som kommer i boks på lake. Jeg brukte det siste alternativet i dag, ettersom det var det eneste alternativet jeg hadde, men merker at det nok hadde gjort seg enda bedre med noen ferskpillede reker. Har du mulighet vil jeg absolutt anbefale å frese de i litt olje sammen med en god del hakket hvitløk og litt persille. Det bli en nytelse uten sidestykke, og oljen kan brukes som dressing i salaten, om du ønsker det. 

Per person beregner jeg ca: 
1 lite biffstykke (80-100 g)
ca 1/3 boks reker
1 kyllingfilet
Dette blir MYE mat, men det er lett mat, så det blir ikke liggende som en stein i magen.  
Til salaten:
Crispisalat
Agurk
Vårløk
Stangselleri
Småtomater (piccolo, perletomater eller lignende)

Du kan med fordel også bruke sukkererter, bønnespirer og annet snask i salaten. Jo mer, jo bedre!
Begynn med kjøttet og kyllingfileten. Renskjær det, men la det være i ett stykke. Ha det i en varm panne med litt olje eller smør i, og stek raskt på alle sider på høy varme. Skru ned varmen (jeg bruker innstilling 2-3 av 9 på min komfyr), krydre filetene med det du ønsker og snu de et par ganger til du ser at varmen dempes. Legg så et lokk på og la det stå og kose seg til kjøttet er gjennomstekt. Husk å snu innimellom. 



Mmm, masse krydder!

Mot slutten av steketiden tilsettes rekene, og får surre seg inn i safter og krydder fra kjøttet. Ha gjerne noen dråper tabascosaus over det hele de siste minuttene, og dryss litt cayennepepper på toppen. Det gir en ekstra piff i smaken. Skru så av platen og sett pannen til side. La det bare stå med lokk på og godgjøre seg mens du skjærer salaten. 
Hakk de forskjellige ingrediensene til salaten, og ha i en bolle, eller i serveringsskåler. Skjær opp det ferdigstekte kjøttet og strø på toppen. Server. 

Du kan også lage en god dressing ved siden av ved å blande finhakket koriander, hvitløk og persille i litt rømme eller kesam. Lag den gjerne før resten av maten, og la den stå og trekke smak i kjøleskapet. Smak til med krydder før servering. Jeg glemte hele dressingen i dag, men det gjorde ikke salaten mindre god :)


Yumm! Mat for sultne mager :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar