fredag 29. mars 2013

Pasta med kjøtt, pølser, piccolotomater og feta, med varme rundstykker og hjemmelaget hvitløkssmør


Kraftkost med andre ord. Dette er en skikkelig restemiddag, og veldig enkelt å lage. Perfekt etter en lang dag på jobb. Jeg vil bare vise at man kan fint lage masse godt ut av restemat også! 

Pasta kokte jeg ved siden av. I kjøleskapet fant jeg noen grillpølser fra bålgrilling forrige helg, resten av fetaosten fra salaten i går, ekstra piccolotomater fra samme måltid, og en kjøttdeig. I brødskuffen fant jeg noen halvstekte rundstykker som mannen hadde kjøpt. Disse havnet i ovnen. 

Brun kjøttdeigen og ha i grillpølsene, skjært i biter. La dette surre på svak varme. Krydre med det du liker, jeg brukte salt, pepper og koriander (også en rest fra i går), samt en dæsj HP-saus og litt ketchup, bare for å få litt smak.
Skyll piccolotomatene og del de i to. Det blir ingen tomatsaus av dette, bare varme tomater sammen med det stekte kjøttet. Veldig godt, og veldig saftig. Skru av platen og ha i tomatene. Rør litt rundt - forsiktig - og la det hele stå på den avskrudde platen til resten av maten er ferdig.  

For å lage hvitløkssmør trenger du tre ting: meierismør, persille og hvitløk. Persille har en kjempefin egenskap, den trekker nemlig fram smaken av hvitløken! Så hvis du har i litt persille når du bruker hvitløk i maten, så kommer smaken enda bedre fram. 

Ta en god klatt med mykt meierismør i en bolle. Beregn ca hvor mye hver person bruker, og så tar du en god dæsj til. For det går gjerne litt ekstra når man lager hvitløkssmør. Skrell to-tre hvitløksfedd (avhengig av hvor mange du lager til - jeg brukte to små fedd til to voksne personer) og press oppi smøret. Ikke ta med det som ligger igjen i pressen, det vil bare bli en stor hvitløksklump. Rør det sammen og finhakk litt persille som røres inn til slutt. Ferdig! 

Husk at det kan være en fordel å smake seg fram når du lager hvitløkssmør. Man er så forskjellig på hvor sterk smak man liker, og selv om jeg bruker to fedd, kan det hende andre vil bruke fire. Eller et halvt. Så, til syvende og sist, finn det som passer deg


Ferdig hvitløkssmør... Mmmmmm...

Når pastaen er ferdig kokt helles vannet av, og du kan ha i enten en dæsj olje, eller en klatt med hvitløkssmør. Det kommer vel ikke som noen bombe at jeg anbefaler det siste ;) Ta rundstykkene ut av ovnen og del de (husk grytevott!).
Ha fetaosten, samt litt olje, i gryta med kjøttet, og rør det litt inn. Server med en gang, så ikke osten smelter. 
Nyt! Her er mange smaker i skjønn forening, fra salt, til søtt og litt syrlig. For ikke å snakke om et smaskens hvitløkssmør, som passer kjempegodt til (og i) :) 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar