fredag 25. oktober 2013

Kremet blomkål- og brokkolisuppe med revet parmesan

I dag skal det serveres suppe igjen i vårt landlige kjøkken. Dette er en enkel videreføring fra blomkålsuppen, men jeg legger den ut likevel, om ikke annet for å vise at det er mange muligheter til å eksperimetere.

I dag hadde jeg et blomkålhode og et par stilker med brokkoli, og det passer så godt sammen i suppe at da ble det bare sånn :)



Til suppen trenger du:
1 blomkålhode
1-2 stilker brokkoli
1 løk
3 dl fløte
1 liter grønnsaksbuljong
1 god neve revet parmesan
salt og hvit pepper etter smak
en dæsj ingefærpulver
en dæsj hvitløkspulver

bacon til steking og servering (kan sløyfes)

Begynn med å hakke løken i små biter. Surr den i en stor gryte i litt smør eller olje til den blir blank. Imens kan du skjære av buketter med blomkål og brokkoli. Når løken er blank kniper du av små buketter fra de store og har i gryten sammen med løken. Tilsett grønnsaksbuljong og fløte og la det koke opp.
La suppen småkoke til grønnsakene er møre.


Kjør suppen i en blender eller bruk en stavmikser for å få den glatt. Sett den tilbake på platen og smak til med krydder og parmesan.

Dette er ekstra godt om det serveres med sprøstekt bacon, men for en vegetarversjon (eller kjøttfri mandag) kan du selvsagt droppe dette. Topp gjerne med litt revet parmesan. Det gjør susen!


En veldig god suppe til hufsete høstdager og kalde vinterkvelder, som det etterhvert blir mange av :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar