torsdag 26. september 2013

Tapaskjøttboller

Få ting er så godt som skikkelig gode kjøttboller. De kan brukes til stort sett alt, fra sandwich, til pasta, og tapas, selvfølgelig. Og de kan varieres i det uendelige.



Disse er basert på "vi tar av hva vi har"-prinsippet og inneholder masse godt krydder, hvitløk og parmesanost.

Til disse smakfulle kjøttbollene trenger du:

1 pk kjøttdeig (ca 400 g)
1/2 kinesisk hvitløk
1 ts spisskummen
1/2 ts chilipulver (husk at chilipulver finnes i forskjellige styrker, så du må vurdere mengden)
1/2 ts paprikapulver
2 egg
salt og pepper etter smak
noen dråper tabascosaus
ca 60 g revet parmesanost (også kjent som en god dæsj)

Ha kjøttdeigen i en bolle. Press hvitløken oppi bollen, og tilsett egg og krydder. Kna det hele sammen til en deig. Tilsett parmesanosten til slutt.

Hvis du har mulighet, lag gjerne deigen en stund på forhånd, så alle smakene får tid til å frigjøres og gjøre kjøttbollene enda bedre.

Når du skal lage kjøttbollene bruker du hendene og ruller kuler. Husk vann på hendene, så ikke deigen klisser og setter seg fast. Stek i smør på middels høy varme i ca 10 min, til de er gjennomvarme.


I dag har vi laget spontantapas, veldig enkelt med kjøttboller, strimlede grønnsaker, og forskjellig annet vi fant i kjøleskapet. Det er ikke mye som skal til for å få et fint tapasbord, det meste kan kombineres, kjøtt, fisk, grønnsaker, frukt og spekemat, og smakes til med gode krydder og smakfulle sauser på bordet :) Anbefaler imidlertid et godt, lyst surdeigsbrød eller landbrød til, og aioli. Det er smaskens :)

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar